Forex Broker yang aku diragui

Forex Broker yang aku diragui

aku ni newbies dalam forex ni. Baru nak bukak akaun, tapi aku tak tahu broker mane paling bagus. maka, aku pun serach la berdasarkan pool yang dibuat di thread ni:

Apa yang aku faham, broker2 forex ni claim yang diorang beroperasi secara international..

mula2 aku check marketiva, http://www.marketiva.com/, hasilnya aku dapati yang peratusan pengunjung website die ialah datang dari (aku amik top 3 jer):

Indonesia 35.0%
Malaysia 16.9%
Thailand 4.4%

tak percaya aku yang customer marketiva, 50% datang dari malaysia dan indonesia.

website ni dah berusia 4 tahun.

north finance

Lepastu aku check pula north finance, www.northfinance.com, hasilnya (aku amik top 5):

Indonesia 23.5%
Malaysia 14.9%
Iran 9.0%
United States 5.4%
Israel 5.4%

wah, malaysia dan indonesia lagi tangga teratas.

website ni wujud sejak 2002 lagi dan start ramai pengunjung pada pertengahan tahun 2005.


interbank fx

beralih pula kepada interbank fx. keputusan adalah seperti berikut:

United States 24.2%
Malaysia 13.4%
Singapore 6.9%
Indonesia 5.1%
Australia 4.4%

haaa. yang ni nampak global sket, tapi malaysia dan indonesia ade jugak dalam top 5 nih. huhuhu.

pastu aku check lagi pfg fx. ni result die:

Indonesia 20.0%
Brazil 15.0%
Malaysia 15.0%
India 10.0%
Kazakhstan 10.0%

memang hebat la malaysia ngan indon nih. slalu jadi top 5.


FX Malay / FX Egypt

check pula FX Malay / FX Egypt. yang ni memang buat aku betul2 konpius.

ada banyak link die ni, die punya mak, fxopen.

Malaysia 50.0%
Indonesia 10.6%
Iran 4.6%
Jordan 4.1%
Egypt 2.9%

trafic rank: 68,192

Malaysia93.5%
Indonesia4.7%
Serbia and Montenegro0.9%
Germany0.9%
Malaysia93.5%
Indonesia4.7%
Serbia and Montenegro0.9%
Germany0.9%

traffic rank: 312,624

Malaysia38.9%
Egypt16.7%
Indonesia11.1%
United States8.3%
Morocco5.6%

wah, fxegypt pun orang malaysia dok pegi jugak ker.

traffic rank: 172, 357

Algeria20.0%
Indonesia13.3%
Malaysia13.3%
Jordan13.3%
Singapore13.3%

traffic rank: 2,165,251 (huhuhu, tak populer lansung, nasib baik ade orang malaysia (yang reti bahase prancis kot) jer pegi melawat, dapat ler ranking 2 juta lebih. hahaha)

Indonesia 82.8%
Jamaica 3.4%
India 3.4%
Malaysia 3.4%
Romania 3.4%

logik ler indon majoriti, sebab ni indon punye. tapi ade jugak orang malaysia pegi menyibuk. huhuhu.

Traffic rank: 764,940

haa, yang ni baru nampak global. tapi, ade jugak malaysia kat bawah tu. hebat la trader malaysia nih.

Saudi Arabia22.6%
United Arab Emirates10.1%
Palestinian Territory8.8%
Egypt6.2%
Kuwait6.0%
Israel5.6%
Bahrain5.0%
Qatar4.0%
United States2.4%
Jordan2.3%
Malaysia1.8%
Philippines1.8%
Vietnam1.6%
India1.5%
Singapore1.5%
Canada1.2%
Indonesia1.1%

traffic rank: 6,266 (ok la ni, paling populer)

Malaysia23.6%
Russia12.6%
Egypt8.4%
Indonesia6.1%
India6.1%

traffic rank: 100,620

izery

Active+ Member

Antrax

Junior Member

Apa yang meragukan aku ialah kenapa rakyat malaysia ialah yang paling ramai dok main forex secara runcit ni. kalo nak banding, brape ramai jer rakyat malaysia dibanding dengan penduduk dunia. tu yang aku heran. ada sesiapa yang boleh menyelesaikan keraguan aku nih.

bukan ape, aku teringat kembali mase zaman dulu2, dimana beberapa lamanweb seperti swisscash, abbfund, al arabic fund dan lain2 juga majority pengunjung nya datang dari malaysia.. harap korang dapat memberikan aku keyakinan bahawa "industri forex" ni boleh bertahan lama.

p/s: korang tau kan kat ner aku amik data2 tu?

Antrax

Junior Member

kayaraya

Banned

Antrax

Junior Member

ntah ler. abaikan. hehehe.

eh, nak start forex ni modal brape yang sesuai.

izery

Active+ Member

iswarahijau

Super Active Member

apa nak ragukan,fxcm tu hari hari iklan dalan bloomberg

Antrax

Junior Member

tak tau ler.. sebab sume domain register kat luar. ade rusia, toronto, kanada dan lain.

btw, abaikan je laa. hehehe

iswarahijau

Super Active Member

mungkin undang2 malaysia yg menyekat urusniaga forex secara bebas,menyebabkan org malaysia berurusniaga secara internet. sedangkan di oversea,urusniaga forex tanpa sekatan. mungkin jarang org disana trade online sendiri,pakai remisier broker kot.

Similar threads

Latest Posts

  • Latest: gold trader
  • 57 minutes ago
  • Latest: Lirunex
  • Today at 8:30 AM
  • Latest: TT
  • Today at 6:39 AM
  • Latest: radex78
  • Today at 6:39 AM
  • Latest: The Maut
  • Today at 1:51 AM

Live Forex Chart

CG Sponsors

Welcome to the one of the largest online investment & business portal in South-East Asia. You currently view about 1/3 of our forum sections. In order to enter all sections without restrictions, you may have to register to get full view and more functions available.

Forum statistics

What's new

Connect with us

Disclaimer: All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you.

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *